hun | eng

Tapasztalás, tudatosság, gyönyör.

Gyakran ismételt kérdések

Mi a testtudat? 

A teljes szervezetemet, fizikai valómat karban tarthatom, sőt fejeleszthetem. Így erős, ruganyos és egészséges marad. Észreveszem szükségleteit, jól bánok vele, szeretem. Pontosan tudom, mikor mi történik benne, vele. Mozgásban tartom, mert az élteti. Pihentetem, mert úgy gyűjt új erőt. A testemmel élem át a mozgást, az érintést, a gyönyört. Ha magasabb szintű a testtudatosságom, mindezeket szélesebb, mélyebb és magasabb spektrumokon érzékelhetem.

Mi a különbség az intimitás és az erotika között?
Intimitás: szerettel teli közelség: először önmagam felé gyakorlom. Intimitásnak nevezem az elmélyült közelséget és mindenfajta fizikai vagy lelki egységélményt. Erotika: teret kap a szexuális energia növekedése és kiteljesedése is. Ezek külön-külön megfigyelése a tanulási folyamatban nagyon szerencsés.
Természetes áramlásában az erotika hol megjelenik, hol pedig eltűnik egy érintésfolyamatban.

Hogyan lehet ebben a témában tanulni?
Legelsősorban személetváltással, pl  a szeretetről és a szexről. Soksok, olyan, a testiséggel kapcsolatos, belső mozgatórugó van, amit jobb lecserélni. Ilyen pl: "kövér vagyok", "a test dolgai visszataszítóak és bűnösek", hogy a leggyakoribbakat említsem.
Nem fejben oldjuk meg ezeket, hanem mélyebben, a test bölcsességére támaszkodva, mert akkor hoz igazi, tartós változást az életedben.
Fontos megtapasztalni, felismerni a nem lineárisan felfutó, hanem hullámzó ármalását a biztonság-, közelség- , szeretet vagy extatikus élményeknek. Látod, mennyi lehetőséget felsoroltam és ezek közül csak az utolsó a kifejezetten erotikát leíró? :)

Nem félsz attól, hogy férfiak erőszakoskodni kezdenek veled ha kicsit belemelegedtél az érintésbe?

Nem. Rendben szokott lenni ez a rész, mindkettőnkre vigyázok.

Miért nem elég a beszélgetés?

Azért, mert a tapasztalás sokkal, sokkal hatékonyabb a tanulás szempontjából- lásd: ábra. A jó érintés megnyugtat, táplál, gyógyít, kiteljesít. A mozgás inspirál és felold. Szükséges, hogy a testben is megtörténjen a "megértés".

Vissza a kezdőlapra Kapcsolat