hun | eng

Tapasztalás, tudatosság, gyönyör.

Ana

Isten hozott! A nevem Bori Anita. 
Főleg tapasztalati tanulmányaimat az emberismeret fizikai, mentális, energetikai, ősi és modern, keleti és európai aspektusai szerint végeztem és végzem. Tápláló és örömteli az ebből születő belső növekedés, fejlődés megvalósulása az életemben. Álmodni sem mertem, hogy ilyen izgalmas és színes kaland az önismereti út! Diplomás szexuálterapeuta, gyógypedagógus, szenzoros integrációs terapeuta, jógaoktató és dúla. Táncos, felfedező és örök kérdező. A természetben élek, nyáron a szabadban alszom.
Amikor célzottan a szexualitásról kezdtem tanulni, azt tapasztaltam, hogy ez a belső munka rendkívül intenzíven hat az életem minden aspektusára. Mostanában főleg az erotikus energia-amit életenergiának tekintek- integrálódása a mindennapi, hálószobán kívüli életbe, és az eredeti nőiség és szexualitás megismerése, felfedezése és kiteljesítése foglalkoztat.

Azt tanítom, amit élek: önismereti utat a testtudat, az intimitás és/vagy az erotika mély, eredeti természetének felfedezésével, az ösztönök szintjének kitiszításával és meghaladásával.

Vissza a kezdőlapra Kapcsolat

Szexuális önismeret

Testtudat, intimitás- és erotikus tanulás nőknek és férfiaknak nemi és/vagy párkapcsolati identitástól függetlenül. Szexuális önismeret.

Terápiás jellegú európai, jógikus és sámánisztikus, egyéni és csoportfolyamatokban tapasztalhatsz, tanulhatsz, gyakorlhatsz velem. Mivel először a saját bőrőmön próbálok ki mindent, amit tanítok, nagyon jól tudom, milyen érzékeny és adott esetben nehezen hozzáférhető, súlyos belső tartalmak mozdulhatnak meg ilyenkor. Éppen ezért elsődlegesen arra figyelek, hogy biztonságban érezd magadat, bármennyire is félsz vagy szégyenled a témádat. Hozzád igazítom, ami történik, vagyis nincsen koreográfia.

Konzultáción beszélgetünk. Elemzés, konzultáció, tanácsadás: terápiás ülés (session).
A testtudat és intimitásgyakorlatokat ruhában végezzük, így történik az erotikus tanulás is. Légzés, érintés, bodywork. A szexuális energia megjelenése lehetséges (mint bármikor rmáskor az életben), nem elvárt és nem kerülendő. Az intimitás és a szexualitás különbözőképpen táplálék. Biztonságban és meghitten érintésben lenni, szabad döntésből menni vagy nem menni az erotika felé, menni vagy nem menni a megvalósítás felé: sokaknak meglepően felszabadító élmény. A szabadon döntés lehetőségének élménye a felszabadító.
Amikor először átéltem, hogy a férfi velem marad az intimitásban és nem húz/tol tovább az érzékiség felé, új alapokra került a nőiségem, a felnőttségem, minden porcikám.
 

Vissza a kezdőlapra Kapcsolat

Bölcs Test

Akkor vagy a testedben, ha átélsz vele valamilyen élményt, nem akkor, ha ezekről gondolkozol. Minden sejtedet átmozgató, falrengető szexuális élményed akkor tud lenni (nem csak véletlenül), ha otthon vagy a testedben, ha megtanulod érteni finom üzeneteit. Amikor szeretkezel, a tested reagál, ezért érezheted azt, hogy hiába olvasol könyveket a témában, nem változik semmi. A tested mindig jelez, tanuld meg a nyelvét, teljesebb, egészségesebb lesz az életed! Táncolj, sétálj, jógázz, kérj egy jó masszázst, tanuld meg szeretni a testedet, bármilyen is a formája! Így ráhangolódhatsz a jelzéseire, harmóniába kerülhetsz vele.
A Teljes Átmosás a legintenzívebb testbe hozó és érzékenyítő gyakorlat, amit ismerek. Célja: minden szintű tisztulás, elengedés által. Elvégzői arról számolnak be utána, hogy értőbbé váltak a testük jelzéseire. A jó és tudatos szex egyik alapja ez a fajta érzékenység, figyelem és bölcsesség..

 

Vissza a kezdőlapra Kapcsolat

Egyéni szexualitás

A Te szexualitásod ugyanúgy különleges és egyedi, mint az egész személyiséged vagy az ujjlenyomatod. Ráadásul folyamatosan változik, ahogyan Te magad is. Ezért lehet az, hogy többre vágysz, mint ugyanazokat a mozdulatsorokat végigcsinálni, egymással megegyező íveket járni esetleg ugyanazzal a partnerrel, esetleg nem. Sokkal színesebb vagy ennél!
Jól tudom, hogy rengeteg és súlyos történelmi, társadalmi, családi teher, szégyen, tabu áll az egyéni szexualitás felfedezésének, kiteljesedésének az útjába. Azt is tudom, mert magamon tapasztalom, hogy lehetséges ezeket puhítnai, sőt elengedni őket odafigyelve, türelmesen.

Az ülések (session) során az egyéni szexualitást keressük. 

Vissza a kezdőlapra Kapcsolat

Erotikus tanulás

Az erotikus tanulás hasonlít a sporthoz. Látod, ahogy mások csinálják, megtetszik, te is szeretnéd művelni. Keresel egy szimpatikus edzőt, és az alapoknál kezded az egészet. Először talán úgy érzed, te vagy a legbénább, de észreveszed, hogy az izzadás, a kitartás gyümölcsöket terem. Van, amit nehéz csinálni, van, amit nem értesz, miért kell, néhány alkalmat kihagynál.  Aztán jön a meglepetés: jé, én erre képes vagyok? És erre is? És erre is....igen.
Előfordulhat, hogy megtetszik az edző, aki ezt a helyzetet is arra használja, hogy még jobb legyél. Érted dolgoztok mindketten. 

Erotikus tanulási folyamatba akkor érdemes lépni, ha egészségesebb, gazdagabb, önkifejezőbb szexuális életet szeretnél, mint ami van,és elhiszed, sőt tudod, hogy változtathatsz.

 

Vissza a kezdőlapra Kapcsolat

Jóni, Lingam

 

"Amikor nem kívánsz máshol lenni, amikor nem kívánsz emlékezni, (...) amikor nem akarod megörökíteni azt, ami most van, amikor nem akarsz semmi mást, mint ami van, amikor nincs kritika, és minden úgy jó, ahogy van, amikor nem kell megkettőzni, felidézni, elemezni, amikor nem akarsz sem elvenni, sem hozzátenni, sem ritkítani, sem sűríteni, (...) megtanultad használni az érzékeidet, amikor nem kellenek a művek, hogy a jelenlét és a meghalás testvériségére megtanítsanak, amikor itt és most jól érzed magad, csak azért, mert létezel, amikor tudsz nem gondolni a jövőre, és ezért a halál sem félemlít meg.. "(Konrád)
 

 

 

Vissza a kezdőlapra Kapcsolat

Módszereim

Alapelemek a figyelem, a beszélgetés, a légzés, az érintés és a bodywork típusú mozgás/tánc. Mostanában énekelni is szoktam néha :) Te elmondod, hogy mivel szeretnél fogalalkozni, én elmondom, hogy mit látok rajtad. Javaslok gyakorlatot, amiben jellemzően együtt veszünk részt. Az erotika megjelenése teret kaphat, de soha nem elvárt. Ha megjelenik, nem a megvalósítás a cél, hanem, hogy meg tudd figyelni, ami benned és veled történik közben. Minden pillanatban változtathatsz, kérhetsz, kérdezhetsz: biztonságban vagy. A szerepek és szándékok tisztázottak, arra törekszünk, hogy a kimondott szavak összhangban legyenek a történésekkel. Az „igen” igent jelent, a „nem” pedig nemet, mindenki szájából.
A gyakorlatokat ruhában végezzük.

A csoportos programok folyamatosan frissülnek az Eseménynaptárban.

Teljes átmosás: intenzív jógikus gyakorlat tested, érzelmeid, gondolataid tisztításáért.
Munay-ki beavatás- kilenc rítus, az inkák öröksége-sorsfordító szeretet.
Érintés-kurzusok-hogy tiszta érintésekkel táplálkozhass, táplálhass.
Az Erotika Ébredése-mi történik, ha csak Engedjük? 

 

Vissza a kezdőlapra Kapcsolat